Termeni și condiții

1. DEFINIȚII ȘI TERMENI

TeMobilam – SC Mob Design Magazin SRL, cu sediul in Jud Valcea, Budesti, Ruda 125, Cod Fiscal RO 37548399, CUI J38/477/2017
Vânzător – SC Mob Design Magazin SRL
Site – www.TeMobilam.ro și subdomeniile acestuia

Cumpărător – persoană fizică/ persoană juridică sau orice entitate juridică care emite o comandă.

Client – persoană fizică / persoană juridică care are sau obține acces la CONȚINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispoziție de către TeMobilam (electronic, telefonic, etc).

Bunuri și Servicii – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele și serviciile menționate în Comandă, care urmează a fi furnizate de către Vânzător, Cumpărătorului ca urmare a Contractului/ Notei de Comanda Incheiate.

Nota de Comandă- un document electronic/ fizic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător și Cumpărător prin care Vânzătorul este de acord să livreze Bunurile și Serviciile și Cumpărătorul este de acord să primească aceste Bunuri și Servicii și să facă plata acestora.

Campanie – acțiunea de a expune în scop comercial, un număr finit de Bunuri și/sau Servicii având un stoc limitat și predefinit, pentru o perioadă de timp stabilită de Vânzător.

Conținut

  • toate informațiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
  • conținutul oricărui e-mail trimis Cumpărătorilor de către Vânzător prin mijloace electronice și/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
  • orice informație comunicată prin orice mijloc de către un angajat/colaborator al Vânzătorului, Cumpărătorului, conform informațiilor de contactare, specificate sau nu de către acesta;
  • informații legate de Bunurile și/sau Serviciile și/sau tarifele practicate de Vânzător într-o anumită perioadă;
  • informații legate de Bunurile și/sau Serviciile și/sau tarifele practicate de către un terț cu care Vânzătorul are încheiate contracte de parteneriat, într-o anumită perioadă;
  • date referitoare la Vânzător, sau alte date privilegiate ale acestuia.

Drepturi de proprietate Intelectuală (în cele ce urmează DPI) – toate drepturile materiale cum ar fi know-how, dreptul de autor și drepturi în natură de autor, drepturile de bază de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, mărci înregistrate și înregistrări ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.

Review – o evaluare scrisă de către deținătorul sau beneficiarul unui produs sau serviciu, evaluare redactată pe baza experienței personale și capacității acestuia de a realiza comentarii calitative și de a spune dacă produsul sau serviciul respectă sau nu specificațiile menționate de către producător.

Rating – modalitate de exprimare a gradului de satisfacție a unui Utilizator/Client/Cumpărător vis-à-vis de un produs. Rating-ul se exprimă sub formă de stele, fiecare produs putând primi un punctaj de la o stea, la cinci stele.

Acest grad de satisfacție va fi asociat întotdeauna review-ului scris de Utilizator/Client/Cumpărător asupra unui produs sau serviciu.

Comentariu – apreciere sau observație cu scop critic, pe marginea unui Review sau a unui alt comentariu.

Întrebare – formula de adresare către alți Utilizatori/Clienți/Cumpărători cu scopul de a obține informații despre produsele sau serviciile din pagina respectiva.

Răspuns – informație scrisă care este transmisă

Utilizatorului/Clientului/Cumpărătorului care a adresat o întrebare în Site, în pagina unui anumit produs. Răspunsul reprezintă o explicație oferită de un

Utilizator/Client/Cumpărător unui alt Utilizator/Client/Cumpărător în cadrul unei discuții.

Document – prezentele Termene și Condiții.

Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv poșta electronică (e-mail, SMS) asupra Bunurilor și Serviciilor și/sau a promoțiilor desfășurate de Vânzător într-o anumită perioadă, fără niciun angajament din partea Vânzătorului cu referire la informațiile conținute de acesta.

Tranzacție – încasarea sau rambursarea unei sume rezultată din vânzarea unui

Bun și/sau Serviciu de către TeMobilam, Cumpărătorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de către Vânzător, indiferent de modalitatea de livrare.

Avans – suma perceputa de TeMobilam, in cuantum de 50% din total lucrare, pentru a considera lucrarea ferma.

Specificații – toate specificațiile și/sau descrierile Bunurilor și Serviciilor așa cum sunt precizate în Comandă.

Utilizarea site-ului( navigarea, accesul și cumpărarea produselor de pe acest site) constituie un acord implicit de respectare a termenilor și condițiilor enunțate în cuprinsul prezentului document cu toate aspectele și consecințele ce decurg din acesta.

Conținutul site-ului și drepturile de proprietate intelectuală

Administratorul site-ului Mob Design Magazin ( TeMobilam.ro) iși rezerva dreptul de a modifica în orice moment conținutul acestui acord, fără notificarea în prealabil a persoanelor care il utilizează( numiți “utilizatori”). Utilizatorii vor avea acces în permanență la termenii și condițiile de utilizare pentru a le consulta în orice moment.

Conținutul acestui site nu poate fi reprodus, distribuit, transmis sau expus, în scopuri decat cele expres și legal permise. Extragerea oricăror informații urmată de orice utilizare în scop comercial care depășește sfera copiei private reglementate de lege sau pentru vanzare ori licențiere și fără a avea în prealabil un consimțământ scris al titularilor drepturilor de proprietate constituie o încălcare a termenilor și condițiilor.

Utilizatorii sunt de asemenea de acord să nu afecteze și să nu interfereze în vreun fel cu elementele de securitate ale site-ului, cu elemente care previn sau restricționează utilizarea, copierea unui conținut sau elemente care întăresc limitele de utilizare a site-ului sau a conținutului acestuia.

Tranzacție – încasare sau rambursare a unei sume rezultată din vânzarea unui produs/serviciu de către TeMobilam către cumpărător, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de către TeMobilam sau prin transfer bancar, indiferent de modalitatea de livrare.

Specificații – toate specificațiile și/sau descrierile Bunurilor așa cum sunt precizate în Comandă.

2. DOCUMENTE CONTRACTUALE

Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul anterior menționat, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vânzătorul își derulează operațiunile.

Comanda va fi compusă din următoarele documente, în ordinea importanței:

Comanda (împreună cu mențiunile clare asupra datelor de livrare și facturare) si condițiile sale specifice
Specificațiile Cumpărătorului (acolo unde este cazul)
Schitele prezentate clientilor, cu scop informativ;

Termeni și condiții
Daca Vânzătorul confirmă comanda, acest lucru va implica o acceptare completă a termenilor Comenzii. Acceptarea comenzii de către Vânzător se consideră finalizată atunci când Cumparatorul achita 50% avans din total comanda. Vânzătorul nu consideră în nici un moment o comandă fara avans, ca având valoarea unui Contract.

Prezentul Contract intră în vigoare la confirmarea Comenzii de către Vânzător. Confirmarea se face telefonic sau electronic (e-mail). Termenii și condițiile generale de vânzare vor sta la baza Contractului astfel încheiat..

3. PRODUSE ȘI SERVICII

Produsele comandate de Client in urma unei Note de Comanda, sunt fabricate de TeMobilam si sunt noi.

Informațiile prezentate pe site-ul producatorului (imagini, descrieri, video-uri) au caracter informativ și pot fi modificate de către acesta fără o anunțare prealabila.

De asemenea, din considerente legate de spațiu și coerența structurii informației, descrierile produselor pot fi incomplete, însă producatorul face eforturi de a prezenta informațiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat în parametrii pentru care a fost achiziționat.

In imaginile produselor și/sau serviciilor, producatorul își rezervă dreptul de a utiliza și alte produse (accesorii, decorațiuni, etc.) care pot sa nu fie incluse în costurile produselor respective și implicit nu vor fi livrate la achiziția produselor.

Producatorul face tot posibilul în a furniza informații corecte despre prețul si caracteristicile mobilierului produs.

4. PLASAREA COMENZII

Plasarea unei comenzi este considerata ferma de catre Client, dupa ce a semnat Nota de Comanda si a achitat avansul convenit cu TeMobilam. Dupa semnarea Notei de Comanda, aceasta nu mai poate fi retrasa sau modificata sub nicio forma de catre Client. Aceasta intra in procesul de fabricatie si producatorul nu este obligat sa mai modifice sau sa opreasca procesul de productie, indiferent de motivul invocat de cumparator.

Cumpărătorul poate efectua comenzi pe site prin adăugarea produselor dorite în coșul de comandă, urmând a finaliza Comanda prin butonul “finalizează comanda” din secțiunea Coș comanda. Prin finalizarea comenzii cumpărătorul consimte că toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumpărare, sunt corecte, complete și adevărate la data plasării comenzii, denumită în cadrul acestui document și comandă emisă.

In cazul in care producatorul nu va putea onora o parte din comanda, sau nu poate onora comanda in timpul agreeat, acesta va notifica pe e-mail cumpărătorul, oferindu-i una dintre alternative:
– anularea comenzii sau scoaterea din comanda a produsului ce nu mai poate fi livrat, cu reclacularea costului mobilierului, sau dupa caz returnarea avansului catre cumparator.
– agrearea unui alt termen de livrare a mobilierului comandat.

5. PREȚUL PRODUSELOR ȘI MODALITĂȚI DE PLATĂ

Prețul și modalitatea de plata sunt specificate în ofertă, iar în Nota de Comandă se specifică valoarea avansului. Vânzătorul va emite către cumpărător o factură pentru Bunurile și Serviciile livrate, obligația cumpărătorului fiind să furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform cu legislația in vigoare.

TeMobilam acceptă urmatoarele modalitati de plata:
– plata avans la semnarea Notei de Comanda, iar diferenta pana la suma convenita se face la momentul montajului; Neachitarea diferentei de bani, dupa montajul mobilierului, da dreptul vanzatorului sa desfaca mobilierul montat si sa si-l insuseasca, iar in acest caz cumparatorul pierde avansul dat.
– plata in rate (12 rate) prin operatorul bancar agreat de Temobilam;.

6. LIVRAREA SI RECEPTIA MOBILIERULUI

Modalități de livrare

Livrarea se realizează la adresa de livrare definită de către cumpărător în formularul de comandă si intra in sarcina Producatorului; Livrarea se face Gratuit pe raza localitatii Ramnicu Valcea, iar pentru alte localitati din tara se face contracost, cost comunicat catre Cumparator la semnarea Notei de Comanda.

Timpul de livrare

Livrarea mobilierului comandat se face in termenul agreat in Nota de Comandă, adica 30 de zile lucratoare sau in alt termen stabilit de comun acord cu Clientul.

Recepția lucrarii

Clientul are obligatia sa receptioneze mobilierul produs, la sfarsitul monatajului, dupa ce s-a facut curatenia in corpuri si la locul montajului. Trebuie sa verifice inchiderea usilor, culisarea sertarelor, imbinarea corpurilor, precum si daca mobilierul corespunde solicitarilor sale si este conform cu intelegerea initiala.

In cazul in care gaseste neadecvente sau vicii acunse, trebuie sa ceara producatorului sa remedieze pe loc situatia, iar producatorul are obligatia sa repare/refaca/schimbe corpurile in cauza.

Dupa plecarea echipei de montaj de la locul montajului, Clientul nu mai poate invoca lipsa receptiei, iar orice defect amendat de catre acesta trebuie notificat in scris producatorului si intra pe Serviciul Garantie. Notificarea se face la adresa de e-mail: temobilam@gmail.com.

La receptia mobilierului, producatorul are obligatia sa schimbe mobila/corpul de mobila amendat de client in urmatoarele cazuri:
– lipsa canturilor;
– cant diferit de la un corp la altul;
– oglinzi sparte
– corpuri mobilier rupt:
– culori material diferit de la un corp la altul;
– dimensiuni gresite, astfel incat corpul de mobilier nu intra in spatiul prevazut;

Producatorul nu este responsabil sub nicio forma si sub nici un motiv de urmatoarele aspecte:
– pereti, tavan, podea strambe, clientul ne putand sa ceara producatorului sa faca mobila sa copieze elementele strambe.

Deasemenea producatorul nu este responsabil pentru deteriorarea retelei electrice sau de apa, la prinderea corpurilor in perete, daca propietarul/cumparatorul a indicat gresit/sau nu stie pe unde sunt trase aceste utilitati.

7. GARANTII

SC Mob Design Magazin SRL respectă prevederile de garanție conform legislației romanești în vigoare. Detalii clare legate de aceste garanții sunt date de către fișele produselor și niciun cumpărător nu poate solicita o garanție extinsă, mai mult decât cea menționată. Garanția se aplică condițiilor normale de utilizare și este valabilă numai pentru produsele achiziționate și plătite de cumpărător de la vânzător. Vânzătorul este obligat să demonstreze cumpărătorului, la cererea acestuia, modul de utilizare și funcționare a produselor cumpărate, prin scheme și instrucțiuni de montaj.

Garanția mobilierului produs de TeMobilam nu acoperă:
– defectele cauzate de folosirea incorectă a produsului;
– defectele cauzate de către cumpărător prin intermediul reparațiilor sau modificărilor;
– defectele cauzate de folosirea incorectă a produselor, de exemplu folosirea detergenților sau a accesoriilor de curățenie inadecvate;
– daunele termice sau mecanice cauzate produsului datorită folosirii incorecte a acestuia;
– defectele cauzate de folosirea sau păstrarea produselor în medii umede sau la temperaturi sub 0 grade Celsius precum și în medii cu variații de temperatură;
– defecte cauzate de așezarea produsului lângă surse de căldură (distanța de gardă este de 1 metru) în afară mobilierului de bucătărie proiectat în acest scop;
– defecte cauzate de împingerea mobilierului (mobilierul demontabil trebuie demontat);
– defecte cauzate de folosirea mobilierului în alt scop decât cel pentru care a fost proiectat.
– incărcarea inegală a dulapurilor cu obiecte sau mișcarea lor din loc pot să deregleze ușile sau sertarele. După efectuarea montajului și instalării și după efectuarea reglajelor la sertare și uși, confirmate de Cumparator prin receptia lucrarii, Producatorul nu mai are nicio obligație privind repetarea acestor servicii.

În lipsa unei alte specificații, încărcarea maximă pe polița este de 3kg, iar pe sau in corpurile suspendate nu se vor depozita greutăţi mai mari de 7 kg. Tasarea umpluturilor (burete, latex, altele) și întinderea pielii sau stofei (la canapele și saltele) precum și mătuirea sau, după caz, lustruirea produselor, toate acestea produse în timp, ca urmare a uzurii într-o utilizare normală nu sunt considerate defecte. În primele 3 luni de utilizare, spuma poliuretanică folosită la umplerea pernelor la canapele și la saltele se va tasa ușor după care se va stabiliza complet, de aceea este normală apariția unor cute ale tapițeriei. Buretele se poate tasa în timpul transportului de aceea este necesară o modelare a umpluturii din perne prin baterea ușoară a acestora.

Garanția nu este valabilă atunci când se efectuează reparații sau modificări de către un service sau persoane neautorizate.

Garantia nu este valabila, in cazul in care producatorul nu a achitat suma totala catre Producator;

Produsele beneficiază de o garanție de conformitate de 2 ani, conform prevederilor Legii 449/2003;

8. CONFIDENTIALITATE

Prin semnarea Notei de Comandar fiecare client sau cumpărător și-a exprimat consimțământul ca producatorul să colecteze și să administreze datele acestuia cu caracter personal, în condițiile și cu respectarea prevederilor Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE („GDPR”) .

Datele cu caracter personal pe care le colectăm sunt:

– informații de contact, cum ar fi numele, adresa, adresa de e-mail și numărul de telefon;
– informații pentru efectuarea facturii fiscale cum ar fi: serie CI, CNP, adresa, nume complet;

9. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

Producatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terță parte pentru servicii ce țin de onorarea comenzii, nefiind necesar acordul cumparatorului.

Vânzătorul va fi întotdeauna responsabil față de Cumpărător pentru toate obligațiile contractuale.

10. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA (DPI)

Cumpărătorul înțelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvălui unei terțe părți sau va face publice (pe internet sau media), nici una dintre informările primite de la Producator, legate de preturi, materiale sau alte aspecte legate de lucrarea efectuata;

De asemenea, numele site-ului precum si însemnele grafice sau conținutul editorial sunt mărci înregistrate in proprietatea SC Mob design Magazin SRL si nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fără acordul scris al proprietarului.

11. RASPUNDERE

Vânzătorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care cumpărătorul sau oricare terță parte o poate suferi ca rezultat al îndeplinirii de către vânzător a oricărei din obligațiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor după livrare si in special pentru pierderea produselor.

Vânzătorul va fi răspunzător in cazul in care sub-contractanții si/sau partenerii săi de orice fel implicați in executarea Comenzii nu îndeplinesc oricare din obligațiile contractuale.

In cazul in care un membru/cumpărător consideră ca un Conținut expediat prin orice mijloc de către Vânzător violează drepturile de copyright sau orice alte drepturi, acesta poate sa contacteze pentru detalii SC Mob Design Magazin SRL, conform detaliilor de contact la temobilam@gmail.com astfel încât vânzătorul sa poată lua o decizie in cunoștință de cauză.

SC Mob Design Magazin SRL nu răspunde de conținutul, calitatea sau natura altor site-uri la care se ajunge prin legături din conținut, indiferent de natura acestor legături. Pentru respectivele site-uri, răspunderea o poarta, integral, proprietarii acestora.

12. FORTA MAJORA

Nici una din pârți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forță majora. Forță majoră este evenimentul imprevizibil, in afara controlului părților și care nu poate fi evitat.

13. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul contract este supus legii române. Eventualele litigii apărute intre organizator si participanții la campanie se vor rezolva pe cale amiabilă sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecatoresti;